söndag 27 januari 2008

Sunday

Sonen hade hockeymatch på fm. tung förlust! 1-22. Men sonen är rätt nöjd iallafall. Han fick stå i mål sista perioden. Dottern har tagit med sej mormorn till Borlänge för shoppingtur. Sambon har farit till Sälen. Ja som ni här har jag det rätt gott. Så då borde jag ju kunna ta mej i kragen coh fotografera lite, eller hur!

Kram!

lördag 26 januari 2008

Å så blev det lördagkväll...

Tänk va veckorna går fort. Å ingenting skriver jag i bloggen. Hm Jag har iallafall fixat lite här hemma. Sambon har mest varit ute och rest och när han har varit hem på blixtvisit har jag passat på att åka hemifrån:) "Jag är ute när gubben min är inne, jag är inne när gubben min går ut, det är det som är livet på en pinne..."

Jag har iallafall pula på lite här hemma. Tvättstugan har fått sej en liten fuskrenovering, dvs, jag har plockat bort all tvätt sorterar undan gamla kläder (detta måste göras då sambon är borta, eftersom han med en dåres envishet hävdar att han visst använder alla kläderna i garderoben) Jag har skruvat ner hyllsystemet (IKEA) från väggen och skjutit in GIGANTISKAskåpet flera meter längre in i källaren, så nu kan man till och med öppna skåpdörrarna och använda skåpet! Dessutom kan man gå förbi skåpet,svänga lite med armarna och sjunga en glad truddelutt, Utan att behöva dra in magen! Man behäver inte dra in nåt alls om jag tänker efter! Så nu när man kommer ner källaren är det första man möter en spegelbild av sej själv. Men jag har räknat ut att om man blundar, tar fyra steg och svänger till höger, behöver man inte se så mycket av det goda.

Sen har jag fyndat en superfin spegel på "Nisses" den är silverfärgad, slät "ram", jag ska fota den så ni får se. Den har jag hängt upp i hallen, ovanför bordet, det täcker nästan hela hålet i väggen. Men jag måste dekorera lite på ena sidan. Det var lite mickel med det för som ni kan förstå så går det ju inte att hänga en spegel på en kork, när det inte finns nån vägg bakom! "Det går inte" sa sambon förut när jag ville ha upp en spegel där. Men eftersom jag är Oxe (?) så har jag klurat ut hur det skulle gå till. Å det gick hur bra som helst! Så nu hänger det en spegel där, liite för högt upp sitter den och lite för liten är den. Men den är fin iallafall ;)

Dottern är på filmkväll hos en kompis, nyss ringde telefonen. Det var dottern:
D: Hej mamma!
J: Hej! ??
D: va gör du då?
J: Ja, jag tittar på tv, och surfar lite. (?)
D: Jaha.. Va tittar du på då?
J: ? Ja, jag tittar på Harry Potter ?
Nu börjar jag undra vad det är dottern vill, när hon ringer till mamma mitt i filmen.
J: Vad gör ni då?
D: VI tittar på skräckfilm.
J; Ja haaaa!

Jag fattar inte varför man ska titta på skräckfilm! Dom är ju så läskiga. När jag var 14-15 år så tittade jag på alla skräckfilmer som fanns. "Fredagen den 13:e" "Omen" osv. Å sen dess har jag varit så mörkrädd! Detta har jag talat om för dottern många gånger! Men det är som om ungdomen inte riktigt lyssnar på oss, vi som har erfarenhet! Måste dom göra sina egna misstag? Jag kan ju berätta precis hur man ska göra och inte! Så slipper hon en massa tråkigheter. Nä tacka vet jag de gamla goda tiderna. Då lyssnade vi alltid på våra kloka föräldrar! Eller hur!
Sambon ska snart åka och hämta dottern, jag undrar om hon vill sova hos mej ikväll :)
Sonen har ett tak fönster ovanför sängen. Ikväll när sambon läst för sonen och skulle gå ner igen, så ville sonen att han skulle dra för gardinen i fönstret. "Det är ju så mörkt där ute!" Å det är det ju! Stackarn, Jag måste nog sy en gardin till fönstret. Men det är ett sånt där snett fönster, det lutar som taket. Jag kanske ska häfta fast en gardin istället! Går fort iallafall. :)

Nä, nu ska ni få gå och lägga Er!

Jag återkommer med bilder.

Förresten, ikväll när jag satt här i soffan fick jag en ide´! Jag tror att jag skulle vilja ha ett skafferi i köket. Alltså ett sånt där stort, med dörr och fina hyllor i. Ja, ett sånt man nästan kan ta ett steg in i. Jag kom på vart det ska vara också. Undrar om jag kan bygga det själv! Hmm, jag tror att jag kan fixa det iallfall. Riva lite och bygga upp lite! Det är ju enkelt! Jag fotograferar det med, stället där jag har tänkt mej skafferiet. SÅ kanske ni kan komma med goda råd!

Vad gäller mina barn så ska jag göra mitt bästa för att leva efter dessa tänkvärda, och sanna, ord: "Goda råd är bara goda om de är efterfrågade"

Gonatt!

fredag 18 januari 2008

Fredag igen!
Sambo och son har farit på hockey, dottern har åkt till pappan. Så nu är jag själv hemma :) ¨
Passar på att lägga upp lite bilder. Men nåt konstigt är det för nu när jag ska lägg in text så kan jag inte se bilderna det är bara en massa bokstäver och siffror. Så jag får skriv här istället fär mellan bilderna. Jag har sytt en väldigt enkel lampskärm av ett gammalt örngott. Målat har jag gjort i dagarna två. Till hallen ett sidebord. Dockskåpet, samt byrån det står på. (Stegen har många, närmarebestämt 2 stycken, undrat vart den kommer ifrån. Sonen har inhandlat den på Åhlens i Kupolen.)

Hm, jag undra va det var för mer bilder jag laddat upp... Hm minns inte. Jo rumsfönstret har fått en bukett vita tulpaner.

Vingarna kommer från Dollar Store 50:-, hänger de upp och ner, ängeln stört dyker.
Den lilla kistallskålen är ett fynd från Dacapo i Smedjebacken, 15:-. Den gillar jag verkligen.

I hallen ska det hänga en spegel över bordet, där hålet efter fönstret är. Men jag har inte hittat nån lämplig, än.

Nu väntar soffan och Let´s Dance.

Ha det gott!










måndag 14 januari 2008

Jerringpriset

Grattis Zlatan!

Här hade jag tänkt lägga ut en bild på Zlatan.
En Jättefin bild som min bror har tagit. Men så kom jag på att det kanske inte bara att slänga ut någons bild utan att fråga. SÅ jag får väl göra det. Men så länge kan ni ju titta in på

http://www.gustavm.com/

DÄr finns bilden på Zlatan.
Man bläddrar genom att dra bilden åt sidan,
jag har då inte hittat på nåt annat sätt att byta bild.

Kram på er!

söndag 13 januari 2008

KOL och Rosors Verkstad

Det kom ett mail, från Lise-Lott. Jag har naturligtvis frågat om det är ok att lägga ut det på min blogg. Ska försöka åka till hennes mysiga butik och fotografera lite. Så ni får se va mysigt det är.





"Sänder här över några bilder på fryset mosshjärta i betongfat,hyasint i rostig krona och amaryllisar i knopp i gammal soppterrin med mossa runt om.
Dessa blommor är ju billiga så här efter jul, då kan man använda dem på ett annat sätt än till jul. Levande och vackra blommor blir man glad av :)

Måste även berätta lite om mosshjärtat, var i skogen före julmarknaden i dec. samlade lite olika... När jag skulle ta upp mossan ur kartongen hade den formen av ett hjärta.Det var bara att lägga det i betongfatet,hjärtan tycker jag om som du kanske vet. L/"

Tack för mailet och fina bilder
Kram Anna-Mia

onsdag 9 januari 2008

julgransfoten


Glömde ju visa julgransfoten. Det är knappt den syns här.
Iallafall har jag målat en lövkorg VIT (hoppsan) och i den stoppade jag den traditionella Grön/röda foten. Jag blev riktigt nöjd med arrangemanget.

Toppstjärnan (sambon?) Är också ny för i år (sambon är däremot ej utbytt). Den gamla hade tagit slut, och jag var velig, hade sett en på Åhlens, silverfärgad. Men det känndes väl inte riktigt som den jag ville ha. Men sen var jag till Underbara butiken: Mormors hus Och där i en låda låg min toppstjärna. Så fin, i zink. :)

Igår började jag stöka om lite på nedervåningen i vårt pytte hus. Jag återkommer med bilder snart.
Ta hand om er!

måndag 7 januari 2008

Nu var det länge sedan.

Ja det var faktiskt över en månad sen. Man kan säga att jag har varit helt tom i både kropp och själ. Men nu tror jag att jag ska kunna peta in lite bilder igen. '
Nu är det bara julbilder.Å det är vi väl lite trötta på, eller hur! Dess utom är dom inte nå snygga heller. Men ni får nog lov att stå ut. Jag vill att ni särskilt ska kolla in en röd gris med fyra ljus på ryggen. Här hemma kallar vi den för den "sagerska grisen" mer om den snart

Här är iallafall en julklapp. En VIT stege. Ni kan förstå att paketet var väldigt intressant, jag har varit väldigt nyfiken. Det är sonen som köpt den till mej. 5 år och redan koll på va det ska vara för julklappar. Av dottern fick jag en VIT tidnings... hm .... grej. man har tidningar i den och så finns det fack på sidan för tv kontrollen, perfekt till mej och jätte fin. Dom vet vad mamma gillar. Vitt vitt vitt! mina ungar!
Här är min nya hylla. Bilden är väl inte den bästa. Jag kom på att jag nog var tvungen att ha en bredare hylla i köket, brevid kökssoffan fanns en tom vägg. Så vad gör man? Jo jag ringde till min bonsuspappa (?) mammas man alltså. Å frågade om han hade nån bräda. Jag kollade med mamma först för hon har lite koll på lagret :) Jo han hade en gammal bred bräda! åh så fin! Gammal tapet och limfäg på ena sidan. Fick jag ta bort. men jag målade hela härligheten. Först fick G plocka fram sågen och så stod vi ute i snöfallet och blåsten och sågade gammal bräda. Den var mer än 40 cm bred, nu fick den bli ca 30. Tur man har en extra pappa. Å det är ju tur att han hajjar va bråttom man har när man väl kommit på nåt!
Jag vart iallafall väldigt nöjd med hyllan. Mer bilder kommer sen. Det är dags att pynta om den nu efter jul. Ska nog sätta dit några ankarkrokar också
Så, här kommer den sagerska grisen. Det är den stora som heter så. Den lilla är inte döpt. Den sagerska grisen har sitt ursprung i det sagerska palatset. Hur den hamnat i vår ägo är en annan historia.

Iallafall så åkte jag och sambon bil. På radion var det ett program om julpynt osv. Den aktuella frågan just nu var: Vilket julgranspynt är du? Konstig fråga tänkte jag, men jag frågade iallafall sambon vilket pynt han var. Svaret kom lika snabbt som självklart: Toppstjärnan! Vilket är jag då? Frågade jag ,och tänkte att jag kanske var en liten gullig ängel eller så. Glittret möjligtvis. Men svaret var: Den sagerska grisen! Det är romantik det! Sambon förklarade sej sen med att : Ja men det är ju det finaste vi har (eller hur!) Ha ha, många skratt har det iallafall blivit åt det svaret!
Här kommer granen

Den ser lite gles ut. Jag hade tänkt riva lite lakan och knyta rosetter i granen, det är så fint tycker jag. Men jag kan inte se en enda rosett. Kan ni?

Försöker byta ut de traditionella kulorna mot lite mysigare kulor. Köper några pynt varje år. Var in på Plantagen i helgen och där låg det en så fin och ensam liten kula, eller det var mer i form som en kotte. Men inte köpte jag den heller! Konstiga jag. Nu ligger den nog fortfarande kvar där bland ljusen och är ensam, och söt. Vill ha!!!


Änglen och hjärtängeln är nya för iår. Sonen blev plötsligt inspirerad och gjorde eget pynt till granen. Han tog resterna av julfrimärkena och klistrade på vita silkes bitar på den. Jätte fint (fast postens logga ville jag lägga neråt) Jag ser ingen på fotografierna. Hur kunde jag missa dom!
Tomtar och grytlappar, kvar från min butik. Det är kul när man hittar saker man glömt att man hade i butiken. Fast jag måste erkänna att det är mycket jag undrar varför jag inte tog hem. Mycket zink tex. Nåja det är ju ingen ide att gråta över spilld mjölk. Men jag undrar hur jag tänkte, fömodligen var det en ekonomisk fråga, hi hi.
En överförfriskad hyacint!
Dimmiga saker. Stjärnan faktiskt från butiken.
Stenarna från min och dotterns greklandsresa i höstas.
Här undrar jag hur jag tänkte! Jag skulle ju fota den fina lådan med stjärnorna i.
Men jag vet inte va det blev. Av lådan nästan inget!

Här är gardinerna jag och svärmor sytt.
Av gamla lakan. De blev jätte fint tycker jag. organsa banden svämmar över :)

Oj här var det slut på bilderna. Nu när allt är som vanligt igen. Barnen i skola och på dagis och mannen på jobbet. Då ska jag ta och städa ut julen ordentligt. Sen ska jag nog flytta runt lite på grejerna. Svärmor har förresten snickrat jätte fina fönsterluckor till mej. De ska ni få se snart! Hon kan allt, min sväris. Ha det gott till nästa gång! Kramar och förresten! TACK för kommentaren jag blir såå glad!
Kram igen. Sov gott